Home
Het koor
Koorleden
Huidige dirigent
Uitvoering Gemist?
Fotoalbum
Contact
Links naar anderen

 Wie zijn wij?

 

Het Wagenings Kleinkoor is een klein vocaal ensemble van rond de 24 leden. Onder de artistieke leiding van dirigent Jan Maas zingen we meerstemmige klassieke muziek. De programmakeuze is thematisch en varieert van renaissance tot hedendaags. Onder 'Uitvoering gemist' staat een overzicht van de muziek die we gezongen hebben de afgelopen jaren.

 

Plezier in het samen zingen is belangrijk bij het WKK; we zingen immers voor de lol, en we zingen graag met elkaar. We streven echter wel kwaliteit na: ons doel is om het repertoire zo goed mogelijk te zingen, en hier steeds beter in te worden. We werken met repetitieschema's zodat de repetities thuis voorbereid kunnen worden.

 

We repeteren wekelijks op de woensdagavond. Daarnaast hebben we een repetitieweekend in elke oefenperiode rond een programma. Gedurende dat weekend wordt er intensief gewerkt aan het repertoire, maar hebben we ook veel lol. Na afloop van de repetitie gaat er altijd wel een stel even naar de kroeg, en de eerste woensdag van de maand borrelen we in de Fietsclub zelf.

 

Eén à twee keer per jaar verzorgen we een concert in Wageningen en omgeving. Doorgaans zingen we à capella, soms ook werken we samen met instrumentale ensembles of solisten. Bij gelegenheid werken we mee aan speciale concerten, zoals in het kader van Wageningen 750 jaar in 2013. We geven ook graag (al dan niet op verzoek) tussentijdse concertjes.

Wagenings KleinKoor | info@wageningskleinkoor.nl